Vy se ptáte, starosta města odpovídá

Zastupitelka Sylva Chludilová (ČSSD) na posledním zasedání města Mikulova vznesla dotaz od občanů města, proč jsou zasedání zastupitelů svolávána na 16. hodinu, což je podle některých občanů brzo.

„Hodina začátků zasedání veřejných zasedání zastupitelstva města v 16 hodin je již letitou záležitostí, kterou jsem zdědil po svých předchůdcích. Zasedání svolává ze zákona starosta města a je jeho právem určit termín a čas. Odpolední hodina má své plusy, protože i vedoucí jednotlivých odborů městského úřadu jsou v pracovní době a vše je tak operativnější například při dotazech zastupitelů.

Náš čas, čtvrtá odpolední, je kompromisní. Vyhovuje jak zastupitelům, tak i úřadu z důvodu určitého časového překrytí, kdy úřad funguje. A občané mohou přijít v průběhu celého konání zastupitelstva, které mnohdy probíhá až do večerních hodin. Diskuse a dotazy občanů bývají vždy posledním bodem jednání.

Jediné výjimečné je poslední, tzv. sváteční zasedání zastupitelstva před Vánoci, kdy začínáme už v deset dopoledne a se starým rokem se důstojně rozloučíme obědem,“ vysvětlil starosta města Rostislav Koštial a dodal, že v letošním roce počítá město s komplexní modernizací zasedacího sálu včetně vybavení audiovizuální technikou, sčítacím a záznamovým zařízením. Součástí bude i kamerové vybavení.

js, foto: archiv Rostislav Koštial

starosta