Vyjádření ředitelky společnosti TEDOS Mikulov, s. r. o., Světly Štanglerové k nejasnostem týkajícím se úředních hodin

Ráda bych uklidnila občany města Mikulov. Nejedná se o žádný další úřad s úředními dny a hodinami. Použili jsme výraz „ÚŘEDNÍ DEN“, který je znám všem. Naší pracovní povinností je i práce mimo kanceláře. Proto chceme zamezit tomu, že si například občan vezme dovolenou, aby si vyřídil své záležitosti mimo pondělí a středu a v kanceláři TEDOSu nikoho nenajde.

Můžeme je nazvat i jinak, ale nevidíme důvod, proč si hrát se slovíčky. Pojem „ÚŘEDNÍ DEN“ a „ÚŘEDNÍ HODINY“ upravuje usnesení vlády č. 595/1995 z 25. října 1995. Lze to chápat tak, že v této době občan na ÚŘADU najde pracovníka, který s ním jeho záležitost projedná. V ostatních pracovních dnech se služby pro veřejnost poskytují v omezeném rozsahu. Ale i v těchto dnech je v pracovní době úřad pro občany otevřen a na příslušných odborech jsou přítomni úředníci, kteří se občanům věnují.

TEDOS není sice žádný úřad, ale jsme zde pro občany a v pondělí a ve středu nás najdou v našich kancelářích a jejich záležitosti projednáme. Dodržování pracovní doby je u nás samozřejmostí.

Děkujeme za pochopení a respektování pracovní doby ve společnosti TEDOS Mikulov, s. r. o.