Setkání s podnikateli a odbornou veřejností působící v oblastech kultury a cestovního ruchu budou pokračovat

V pondělí 23. ledna se konalo v mikulovském kině první ze série setkání podnikatelů a zástupců odborné veřejnosti působící v oblastech kultury a cestovního ruchu. Iniciovalo ho město Mikulov, společnost Mikulovská rozvojová a Turistické informační centrum Mikulov.

Na otázku „Co dál v cestovním ruchu?“ chtějí hledat odpověď společně s podnikateli, majiteli restaurací, hotelů i penzionů, provozovateli turistických památek. Už na pondělním jednání od nich zaznělo několik podnětů, se kterými se bude pracovat a které se budou dál rozvíjet.

„Pokud chceme Mikulov udržet mezi top navštěvovanými městy, jako je Praha a Český Krumlov, musíme se společně zamyslet, co dál, kam směřovat, na jakou klientelu cílit. Kolik prostředků investovat do propagace a hledat formy jejich získávání,“ řekla místostarostka města Marie Leskovjanová.

Ředitel společnosti Mikulovská rozvojová David Gerneš a ředitelka TIC Mikulov Marcela Koňáková představili své organizace a nastínili plány v oblasti kultury a podpory cestovního ruchu pro letošní rok (více vám k tomuto tématu přineseme v únorovém vydání Zpravodaje města Mikulov).

Rok 2017 byl Českou centrálou cestovního ruchu vyhlášen rokem baroka a Mikulov je do této celostátní propagace zařazen. V duchu baroka by se měly nést i stěžejní akce, které pořádá přímo město, resp. Mikulovská rozvojová. Prvním bude Reprezentativní ples města Mikulova, tematicky názván „V duchu baroka“, v sobotu 28. ledna.

Další, tentokrát již pracovnější setkání s podnikateli a zástupci odborné veřejnosti proběhne v pondělí 20. února. „Vítáme všechny podněty, které přijdou. Můžeme o nich diskutovat a hledat společně řešení. Kam Mikulov dál posunout, jak ho udělat atraktivnější a vstřícnější pro turisty i místní? Jakým způsobem oživit zimní měsíce a jak zapojit podnikatele do propagace města,“ řekla místostarostka města Marie Leskovjanová a zároveň pozvala všechny, kteří se chtějí na rozvoji cestovního ruchu a kultury ve městě podílet, na další pracovní setkání.

js

 DSC 0752

 

 

DSC 0779

 

DSC 0751