Město Mikulov je na novou turistickou sezonu připraveno

Město Mikulov se od počátku roku intenzivně připravuje na novou turistickou sezonu. Ve spolupráci s DSO Mikulovsko a s obcí Pasohlávky se prezentovalo na několika veletrzích cestovního ruchu jak v tuzemsku, tak v zahraničí.

Zástupci všech tří subjektů nechyběli na veletrzích Ferien messe Vídeň, Regiontour Brno, Slovakiatour Bratislava, Holiday World Praha, Dovolená a Region Ostrava a Infotour a cykloturistka v Hradci Králové a všem zájemcům podávali vyčerpávající informace o našem regionu a distribuovali tiskoviny Mikulova a mikroregionu Mikulovsko.

„Účast na těchto veletrzích je již tradiční a Mikulov i celé Mikulovsko je velmi vyhledávané. Jde o vracející se návštěvníky, tak i nové zájemce, kteří hledají informace o novinkách, památkách, vinařských akcích a kulturním dění v Mikulově i celém regionu,“ říká Kateřina Korandová, z odboru rozvoje a živnostenského podnikání Městského úřadu Mikulov.

Pro zahájení turistické sezóny tento odbor připravuje také nové letáky. „Ty budou volně k dispozici pro veškeré zájemce a turisty a také pro podnikatele v cestovním ruchu. Podnikatelé si je mohou vyzvednout zdarma přímo v Turistickém informačním centru Mikulov na Náměstí,“ doplnila Marcela Šimánková, z odboru rozvoje a živnostenského podnikání Městského úřadu Mikulov.

K dispozici je kromě již tradiční tiskoviny, jakou je Průvodce městem Mikulov 2018, také nový leták Aktivní dovolená a od konce dubna 2018 leták Židé v Mikulově.

Jitka Sobotková, foto: Město Mikulov

turistickasezona