Spolupráce mezi Mikulovem a Laa an der Thaya pokračuje projektem pro podporu cykloturistiky

Vedení města Mikulova navštívilo ve středu 13. června Laa an der Thaya. Na radnici společně se svými rakouskými protějšky jednal starosta Rostislav Koštial a místostarostka Marie Leskovjanová především o novém projektu Podpora a rozvoj cykloturistiky na Mikulovsku a v Laa a okolí.

Součástí projektu bude také vydání cyklomapy s cyklookruhy, které budou dostupné i on-line. Na sobotu 1. září je naplánovaná společná cykloakce určená pro širokou veřejnosti. Více se o ní dozvíte v příštím vydání Zpravodaje.

Mikulov a Laa an der Thaya úzce spolupracují už šest let, kdy bylo 9. 7. 2012 podepsáno Memorandum o vzájemné spolupráci, a obě radnice i při nedávném setkání vyjádřily zájem spolupracovat úzce i nadále. „Jste pro nás nejpřirozenějším partnerem. Máme spoustu věcí společných – historii, víno, turistiku,“ řekl na setkání starosta Mikulova Rostislav Koštial.

Mikulov společně s Laa v minulosti zrealizoval již tři projekty zaměřené na podporu cestovního ruchu, které byly financované z Fondu malých projektů. Nyní se zpracovává již čtvrtý projekt zaměřený právě na cykloturistiku.

Jitka Sobotková

LAA

Starosta Mikulova Rostislav Koštial a starostka Laa an der Thaya Brigittee Ribisch (uprostřed) a zástupci Mikulova a Laa an der Thaya na společném setkání v Rakousku.