Rákosníčkovo hřiště v Mikulově 

Mikulov se v sobotu 22. září rozrostl o Rákosníčkovo hřiště. Nové dětské hřiště, které postavila společnost Lidl, stojí v ulici U Celnice na městském pozemku, který byl za tímto účelem vybrán. Hřiště je v obytné zástavbě a určitě se stane oblíbeným místem pro spoustu dětí, které v této lokalitě bydlí.

Na úvod sobotního otevření nechybělo slavnostní přestřižení pásky starostou města Rostislavem Koštialem, místostarostkou Marií Leskovjanovou a zástupci společnosti Lidl. Hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun pak prošlo zátěžovou zkouškou, když si natěšené děti vyzkoušely nové houpačky a prolézačky s motivem Rákosníčka. K tomu si zasoutěžily a vyrobily si vlastní trička. Velké i malé návštěvníky bavil bohatý program včetně vystoupení Michala z Kouzelné školky a divadelního souboru Scéna.  

Společnost Lidl staví Rákosníčkova hřiště již sedmým rokem. V Mikulově se otevřelo letošní desáté a celkově již 89. hřiště. Město jej získalo díky hlasování. Ve své kategorii obdrželo 26 586 hlasů a po zásluze se dočkalo nového hřiště. Dětská hřiště se symbolem Rákosníčka jsou určena zejména dětem předškolního věku a nabízí jim k hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku a nechybí ani kolotoč a houpačky. Na oplocené hřiště se vešel i domeček, své místo tu mají i lavičky a zpevněná plocha pro kočárky.

Jitka Sobotková, foto: archiv Lidl

LIDL

Foto Hřiště

Foto Prolézačky