Radnici povede už čtvrté volební období starosta Rostislav Koštial

V Mikulově se v sobotu po uzavření volebních místností sčítaly hlasy hluboko do noci. Povolební vyjednávání také trvala déle než minule, ale většinová koalice pro nadcházející čtyři roky je na světě.

„Dohodu o koalici zatím podepsalo čtrnáct zastupitelů ze čtyř uskupení, což je většina z pětadvacetičlenného zastupitelstva. V pondělí večer jsme se shodli na složení radnice. Post jednoho křesla radního města je ještě otevřen a stejně tak i nabídka pro paní Sylvu Chludilovou za nové sdružení Pro Mikulov. Nabídli jsme jí post druhé místostarostky města a radní v jedné osobě. Už má zkušenosti s komunální politikou a ve volbách získala nejvíc preferenčních hlasů z tohoto sdružení. Přeskočila i jejich lídryni,“ řekl v úterý 9. října odpoledne starosta Rostislav Koštial (ODS). Novou místostarostkou by měla být také Leona Alexová, lídryně ČSSD.

Občanské demokraty se šesti mandáty (Rostislav Koštial, Ivo Koneš, Pavel Šuba, Petr Marcinčák, Jiří Daniel, Kateřina Šílová) a sociální demokraty (Hana Míčková, Zbyněk Tureček, Leona Alexová) se třemi mandáty ve většinové koalici doplní dva zvolení zastupitelé za STAN (Rostislav Souchop a Jaromír Crhan) a tři zastupitelé za hnutí ANO 2011 (Milan Poláček, Karel Pavlík, Petr Kulhavý).

Novými radními by měli být také Rostislav Souchop, Ivo Koneš a Karel Pavlík. Post radního byl nabídnut rovněž uskupení Mikulovští.

Vyjednávací tým ODS nenabídl místo v radě města zástupcům KSČM, pouze možnost podílet se na kontrolním a finančním výboru.

O termínu ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Mikulova vás budeme informovat v příštím vydání Zpravodaje.

Jitka Sobotková

Mikulov celkovy