Řešení parkování ve městě, tenisové kurty a koupaliště, to jsou tři stěžejní investice Mikulova pro rok 2019

Hlavními investičními prioritami pro letošní rok budou v Mikulově vybudování záchytného parkoviště, vznik nového tenisového areálu a zahájení rekonstrukce koupaliště.

„Vybudování parkoviště v lokalitě Na Hradbách pro zhruba tři sta aut je zásadní, abychom mohli dořešit celý systém moderního parkování ve městě,“ říká starosta města Rostislav Koštial. 

Dalším stěžejním tématem pro letošní rok je rozvoj sportovišť. Vznik tenisového areálu v lokalitě Na Hradbách a následná směna pozemků s Tenisovým klubem Mikulov v lokalitě Na Doležalce se posunuly opět dál. „Nyní finalizujeme projekt pro šest tenisových kurtů, z nichž dva by se mohly v budoucnu i zastřešit. Vše konzultujeme s tenisty a věřím, že letos už začneme projekt za bezmála 10 milionů korun realizovat,“ upřesnil starosta.

Druhou velkou sportovní investicí pro všechny občany bude rozsáhlá rekonstrukce městského koupaliště. Projekt počítá se sedmdesátimilionovou investicí. Letos by se mohla po skončení koupací sezony zahájit rekonstrukce.

Důležitá je také investice do veřejného osvětlení na sídlišti, řešení parkování na ulici Pavlovská či kruhový objezd na ulici Pavlovská. V rozpočtu města pro letošní rok se také počítá s nákupem areálu BORS, kam by se měla přesunout městská firma TEDOS Mikulov.

Klíčové je nyní podle starosty sestavování rozpočtu, ve kterém se promítnou všechny uvedené záměry, projekty a investice. Rozpočet se intenzivně připravuje už od podzimu loňského roku. Zastupitelé se s ním seznámí už na pracovním zasedání 28. ledna a na únorovém veřejném zasedání Zastupitelstva města Mikulov ve středu 27. února jej budou schvalovat.

Jitka Sobotková

DSCN8232