Soutěž k výročí osvobození Mikulova

Město Mikulov vyhlašuje soutěž pro žáky základních škol a studenty středních škol k výročí osvobození našeho města. To si tradičně připomínáme 22. dubna.

Pro letošní rok bude soutěž probíhat v oblasti literární a mohou se do ní zapojit žáci a studenti všech mikulovských škol. Soutěž ve třech kategoriích je určena pro jednotlivce. 

„Úkolem soutěžících bude napsat literární příběh, povídku, báseň, fejeton, esej na téma - Cena za svobodu. Možnostmi jsou například osudy vojáků a padlých v Mikulově, boje o zámek, každodenní život za války, osvobození Mikulova, o čem kroniky mlčí, vzpomínky pamětníků. Námětů je spousta a je jenom na žácích a studentech, jak téma pojmou,“ řekla místostarostka města Sylva Chludilová.

Město Mikulov na soutěži spolupracuje se základními a středními školami v Mikulově.

Kategorie jednotlivců I. stupeň základní školy     

Kategorie jednotlivců II. stupeň a odpovídající ročníky víceletých gymnázií

Kategorie jednotlivců středních škol a gymnázií

 

Hotové literární práce je možné zasílat do 12. dubna 2019 na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Výsledky soutěže budou vyhlášeny během pietního aktu 74. výročí osvobození města u pomníku rudoarmějce v parku na ulici Piaristů. Autoři vítězných prací získají hodnotné ceny.

Jitka Sobotková

Mikulov znak