Zprávy společnosti TEDOS Mikulov

Nové lavičky  

  • V prostoru parku a autobusové zastávky na ulici Piaristů TEDOS Mikulov instaloval v dubnu nové lavičky a odpadkové koše a koš na psí exkrementy.
  • Nový mobiliář je také před Městským kinem na ulici Česká.
  • Nový mobiliář před Domem zdraví již také slouží plně svému účelu.
  • Dodavatelem nového mobiliáře je od společnosti mmcité.

lavicky02

Kruhový objezd mezi benzínovými stanicemi 

Ve středu 1. dubna dokončili pracovníci TEDOSu Mikulov rekonstrukci obou kruhových objezdů v Mikulově (u Billy a mezi benzínovými stanicemi).

„Řiditelství silnic a dálnic ČR převzalo oba objezdy bez připomínek,“ uvedla ředitelka Tedosu Světla Štanglerová.

Každý z kruhových objezdů je jiný a oba, až se zazelenají a povyrostou květiny, budou ozdobou města. „Poděkování patří hochům tedosákům a také velké díky za spolupráci s Petrou Sněhotovou z městského úřadu,“ doplnila Světla Štanglerová.

kruhovy objezd

Údržba zeleně

Začátkem dubna začala údržba zeleně na území města Mikulova dle schváleného harmonogramu městem. Údržbu zeleně koordinuje za město Mikulov Petra Sněhotová z odboru stavební a životního prostředí MěÚ Mikulov.

Mezi bytovým domem pod ulicí kpt. Jaroše a novým hřištěm pracovníci TEDOSu vysadili deset vzrostlých platanů místo vykácených špendlíků.

Na kácení špendlíků bylo vydané rozhodnutí MěÚ Mikulov a Petra Sněhotová k tomu říká:

„Špendlíky se město rozhodlo vykácet z důvodu neuceleného provedení celkového projektu ve fitness parku, tj. vytvoření stěny mezi fitness parkem a bytovými domy. Dalším důvodem je, že mají špendlíky v letním období dlouhodobě plody, které padají na cestní síť i na mobiliář, kde kvasí, a občané po kvasících plodech šlapou a roznášejí je. Bylo také mnoho stížností od občanů, aby se pokácely. S návazností na tyto aspekty se rozhodlo město špendlíky pokácet ještě v termínu, kdy je kácení povoleno. Bohužel jarní období přišlo dříve, než se očekávalo, s počasím avšak nic nezmůžeme.

Nové stromy jsou již také vysazeny a pod ně vysadíme domácí keře ve formě dřínů, které jsou také plné včel a ptactva. Pokud budou obavy ohledně úmrtnosti stromů, technické služby jako minulý rok instalují zavlažovací vaky, které jsou každý týden doplňovány 60 litry vody, která postupně kape až 9 hodin a vsakuje se až je kořenům.“

Případné dotazy směřujte na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či telefonní číslo: 519 444 609.

Letničkové záhonky ve hřbitovním parku a u kina

„V úterý 28. dubna jsme vysévali směs letniček Strakonické louky, která je sestavena z patnácti druhů letniček,“ řekla Petra Sněhotová. Letničková směs vychází z bohatosti a variability tvarů a květů jejich barev. Prostor je nyní ohraničen páskou, prosíme všechny, především majitele čtyřnohých miláčků, aby nechali záhonky odpočívat. Přibližně za 6–8 týdnů nás odmění kvetoucí letničky. Pásy letniček pracovníci TEDOSu Mikulov ve spolupráci s městem Mikulov vysévali 30. dubna také u Městského kina na ulici Česká.

letnicky

letnicky kino

 Připravila Jitka Sobotková, zdroj a fotografie: TEDOS Mikulov, Sylva Chludilová