Barokní most v lokalitě Portz Insel se otevře veřejnosti

V pondělí 13. července bude slavnostně otevřen historický most v lokalitě Portz Insel mezi Mikulovem a Sedlcem.

Na obnově této jedinečné barokní památky, která prošla rozsáhlou rekonstrukcí včetně úpravy okolních cest a naučné stezky, se podílely společně s městem Mikulov obce Sedlec a rakouský Drasenhofen.

„Na slavnostní otevření ve 14 hodin srdečně zveme všechny občany Mikulova, příznivce a milovníky historie,“ řekl starosta města Rostislav Koštial. Ten se společně se svými kolegy ujme uvítání hostů a chybět nebudou ani informace o realizaci projektu či výklad k historii.

„Pro každého návštěvníka jsme připravili také brožuru o historické lokalitě Portz Insel,“ dodala Kateřina Korandová, manažerka projektu z Městského úřadu Mikulov.

K historickému mostu je možné přijet ve směru od Mikulova nebo Sedlece – po silnici 40 a pak odbočit u penzionu Mlýn Sedlec. Počet parkovacích míst je velmi omezen, jde o přírodní lokalitu. Parkovat je možné u penzionu Mlýn Sedlec, či na místech označených v plánku písmenem P. Přímo na historický most vede mlatová cesta, po které je možný přístup pouze pěšky. Je možné dojet také na kole po cyklostezce.

Jitka Sobotková

IMG 20200616 102950