Nové dopravní značení na ulici Pavlovská

Na nové a především přehlednější značení přímo na silnici můžete narazit na křižovatce ulic Pavlovská/Česká/Kostelní náměstí.

Touto křižovatkou se dlouhodobě zabývali investiční a dopravní úředníci, kteří společně s místostarostkou města Leonou Alexovou hledali vhodné řešení ke zvýšení bezpečnosti. Dalším důvodem bylo zpřehlednění úseku poté, co se ke vjezdu na Kostelní náměstí nainstaloval výsuvný sloupek, který zabraňuje nežádoucímu vjezdu automobilů. Finální verzi značení navrhl projektant a následně ji odsouhlasila dopravní policie.

„Cílem bylo zajistit optimalizaci nájezdů dopravy na sloupek a eliminaci vozidel, která pro vjezd na Náměstí nemají žádná oprávnění ani opodstatnění. V této lokalitě ještě zvažujeme, jakým způsobem budou nahrazeny květináče, které tvoří dočasnou zábranu pro vjezd na náměstí,“ doplňuje místostarostka města Leona Alexová.

V průběhu jara 2021 je v plánu také realizace piktogramů na silnice v jednosměrných ulicích, ve kterých jsou evidovány problémy s neukázněnými cyklisty, kteří zde projíždějí v protisměru.

Dominik Ryšánek

znaceni02