Novinky v parkování

Novinky v parkování

Společnost TEDOS Mikulov s.r.o., provozovatel parkovacího systému v Mikulově, spustila ve spolupráci se společností MPLA od 18.8.2021 systém úhrady parkovného bez hledání mincí po kapsách, či dokonce bez hledání parkovacího automatu v okolí parkovacího místa. Nově tak můžete zaplatit bezkontaktně a klidně i přímo z vašeho automobilu po zaparkování. Samozřejmě i nadále zůstává možnost zaplatit v mincích přímo v parkovacím automatu – zde se vůbec nic nemění, pouze nabízíme nové možnosti platby! Jak služba funguje? Služba funguje na několika platformách, je jen na vás, co preferujete.

Můžete tedy:

A) zaplatit přes webovou stránku, stačí zadat http://mpla.io (zadáte RZ vozidla, povolíte GPS lokaci a automaticky se přiřadí lokalita, kde stojíte, a zvolíte si dobu parkovného)

B) naskenovat QR kód, který naleznete na parkovacím automatu, a následně vás procesem platby již provede samotný web

C) využít mobilní aplikaci MPLA, kterou naleznete na Google Play i na AppStoru

D) využít portálu či aplikace Mapy.cz, která s aplikací MPLA je taktéž propojena. Čím budete moci parkovné zaplatit? Kartou VISA, kartou MASTERCARD, palivovými kartami CCS, Axigon (Shell Cards, Euro Oil), dále Twist kartou a především oblíbenou platbou – mobilem – jak pomocí Google Pay, tak i pomocí Apple Pay.

Dále dle nařízení města č.1/2021 (kompletní znění nařízení naleznete zde: http://download. mikulov.cz/Obecne_Zavazne_Vyhlasky_a_Narizeni/Narizeni_1-2021.pdf) dochází ke změně provozní doby parkovacích automatů. Nová provozní doba, (a tedy nová doba zpoplatněného stání) je od pondělí do neděle po celý den, tj. od 00:00 do 24:00 hodin. Dominik Ryšánek