Pudinkové hody podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Zájemci o kulinářské umění si o březnových víkendech pod vedením Jitky Plesz připraví něco dobrého, na čemž si poté také pochutnají.
„Pokud chcete nechat přenést svoji chuť zpět na přelom 18. a 19. století, tak určitě navštivte naši EAT ART GALLERY,“ zve majitelka a tamní šéfkuchařka Jitka Plesz. V březnu se nechává inspirovat nejznámější českou autorkou kuchařek Magdalenou Dobromilou Rettigovou a připravuje víkendovou řadu workshopů na téma „Pudinkové hody našich babiček“. První z nich se uskuteční již tuto sobotu 2. a neděli 3. března, vždy od 10.30 do 13.00 hodin.
„Workshop účastníkům pomůže objevit kouzlo vaření dřívější doby a seznámí je s pestrostí potravin používaných při přípravě pudinků, s jejich různorodostí, bohatostí forem, skvělých chutí a v neposlední řadě i s krásným stolováním tehdejší doby. Málokdo ví, že většina ,zapomenutých‘ receptur na pudinky byla zaměřena na lehce dostupné suroviny zejména zeleninu,“ doplnila majitelka galerie, výtvarnice a kulinářka v jedné osobě Jitka Plesz.
Pudinkové dobrůtky si mohou všichni zájemci přijít na workshopy připravit a vychutnat také o víkendu 9.–10. a 16.–17. 3. opět od 10.30 do 13.00 hodin. Pořadatelky upozorňují, že vzhledem k omezené kapacitě je nutná rezervace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na tel.: 724 900 204. Cena workshopu je 140 Kč.
jich