Nejlepší guláš vaří na Slovensku v Podhájské
V sobotu 19. října se uskutečnil v Mikulově již šestý ročník největšího gulášového festivalu na Moravě – Pálavský gulášfest. V areálu hotelu Zámeček se nejenom vařilo a jedlo, ale také soutěžilo a pilo víno pod ochrannou známkou Moravské božolé.
Mikulov se proměnil v hlavní město gulášů a na své si přišli milovníci zvěřiny, klasiky i vegetariáni. Hektolitry gulášů nejrůznějších chutí i vůní pojídaly tisíce návštěvníků. Vařila padesátka kulinářských týmů. A k tomu všemu přálo i počasí.
„Letos přijelo více jak šest tisíc lidí,“ říká pochvalně organizátor akce a majitel hotelu Josef Ševčík. U odborné poroty nejvíce zabodoval a návštěvníkům chutnal guláš, který vařili slovenští kuchaři z Termálného kúpaliska Podhájka.
Soutěž o největšího jedlíka guláše tentokrát vyhrál Zdeněk Mlčoch z Prahy a s přehledem pokořil loňského vítěze a Maxijedlíka Jaroslava Němce. Mistrovství republiky v gúlaní sudů vyhrál Luboš Ročňák z Nymburka, který desetimetrový úsek zdolal za 5.37 s.
js