Nejlepší guláš vaří na Slovensku v Podhájské

V sobotu 19. října se uskutečnil v Mikulově již šestý ročník největšího gulášového festivalu na Moravě – Pálavský gulášfest. V areálu hotelu Zámeček se nejenom vařilo a jedlo, ale také soutěžilo a pilo víno pod ochrannou známkou Moravské božolé.

Mikulov se proměnil v hlavní město gulášů a na své si přišli milovníci zvěřiny, klasiky i vegetariáni. Hektolitry gulášů nejrůznějších chutí i vůní pojídaly tisíce návštěvníků. Vařila padesátka kulinářských týmů. A k tomu všemu přálo i počasí.

„Letos přijelo více jak šest tisíc lidí,“ říká pochvalně organizátor akce a majitel hotelu Josef Ševčík. U odborné poroty nejvíce zabodoval a návštěvníkům chutnal guláš, který vařili slovenští kuchaři z Termálného kúpaliska Podhájka.

Soutěž o největšího jedlíka guláše tentokrát vyhrál Zdeněk Mlčoch z Prahy a s přehledem pokořil loňského vítěze a Maxijedlíka Jaroslava Němce. Mistrovství republiky v gúlaní sudů vyhrál Luboš Ročňák z Nymburka, který desetimetrový úsek zdolal za 5.37 s.

js

DSCN9422

 

DSCN9424

 

DSCN9432

DSCN9438

DSCN9443

DSCN9445

DSCN9448

DSCN9454

DSCN9455

DSCN9459