Pálavský gulášfest nabídne již po sedmé jídlo i zábavu
Na konci října se v areálu hotelu Zámeček opět sejdou gulášoví mistři, amatéři i profesionálové. Již na sedmém ročníku Pálavského gulášfestu se budou v sobotu 25. října ucházet o přízeň odborné poroty i návštěvníků.
„Do kulinářského klání se už přihlašují osvědčení závodníci, ale mám tu i nováčky. Věřím, že guláše budou opět vařit na dvě desítky soutěžních týmů," prozradil ředitel festivalu Jozef Ševčík.
Tradice největšího gulášového mezinárodního festivalu na jižní Moravě sahá až do roku 2008. V kotlích amatérští i profesionální kuchaři z České republiky, Slovenska, Maďarska i Rakouska přímo před zraky návštěvníků a konzumentů navaří kolem čtyř tisíc porcí národních pochoutek. K ochutnání nebudou jen klasické guláše, ale i kozí, jelení či vinařský.
Nejlepší tým získá Řád zlaté vařečky. „Porota bude posuzovat vzhled, konzistenci i křehkost masa. Ale i stylové oblečení soutěžního týmu a vzhled stánku," řekl ředitel festivalu.
Součástí největšího gulášového festivalu na jižní Moravě bude také košt mladých vín ročníku 2014 pod ochrannou známkou moravské božolé a večer zahraje skupina Ščamba.
Více informací i pro soutěžní týmy na internetových stránkách www.zamecekmikulov.cz.
js