Na Pálavském gulášfestu bude vařit padesátka týmů
V sobotu 25. října provoní areál hotelu Zámeček guláše. Bude se tu konat již sedmý ročník Pálavského gulášfestu.
Pod kotli profesionální kuchaři i amatérští nadšenci a milovníci guláše zažehnou hned ráno a odborná porota bude jejich výsledek hodnotit v pravé poledne. Vařit se bude ve více než padesáti kotlích a lidé budou moci ochutnat guláše od 11 hodin. „Přijede opět kolem padesáti týmů z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska i Polska" potvrdil ředitel festivalu Josef Ševčík.
Nejlepší tým získá Řád zlaté vařečky. „Porota bude posuzovat vzhled, konzistenci i křehkost masa. Ale i stylové oblečení soutěžního týmu a vzhled stánku," doplnil Josef Ševčík. Vyhodnocení a předání cen nejlepším kuchařům je naplánováno na 19. hodinu.
Součástí největšího gulášového festivalu na jižní Moravě bude také košt mladých vín ročníku 2014 pod ochrannou známkou moravské božolé, opět se bude soutěžit v Mistrovství České republiky v „gůlání" sudu na čas a večer zahraje živá kapela i cimbálová muzika.
Více informací i pro soutěžní týmy na internetových stránkách www.zamecekmikulov.cz.
js