Gymplfest, po kterém se netloustne

Letošní ročník Gymplfestu, tentokrát s přídomkem 2015 Light, je již úspěšně za námi. I přes některé problémy a potíže spojené s jeho organizací, se podařilo vše zdárně zajistit, nachystat a spustit 26. června.

Program začal dopoledne první částí, která byla určená jen studentům gymnázia. V této části studenti obcházeli různá stanoviště (fyzikálně-chemické pokusy, angličtina, výtvarná výchova, dramatický kroužek, Twister aj.) a plnili různé úkoly.

Druhá část však začala až v 14:00. To se otevřely brány i pro veřejnost a veřejná část odstartovala mým hlasem coby moderátora akce. Prvotní přivítání, představení programu a oficiální zahájení celé akce panem ředitelem, PaedDr. Stanislavem Svobodou pak rozběhly plně nabitý program připravený studenty pro studenty, rodiče a přátele... Všehovšudy se program skládal z 10 částí – čtyři kapely (Mindout, Remote Control, Do Zdi a We Meet Again), tři hudební jednotlivci (Vojta Hondl, pan učitel Lukáš Růžička a Ondra Kellner), dramatický kroužek TV Gympel, pěveckým sbor Gaudium a taneční vystoupení Street Choreo pod taktovkou taneční skupiny z DDM, Street Crew.

Konec Gymplfestu oficiálně zakončil pan ředitel poděkováním všem organizátorům, učinkujícím i divákům v půl deváté večer.

Velký dík patří zejména pánům zvukařům – studentům Daliborovi Malému a Vladimíru Bičanovi a jejich pedagogické záštitě, panu Růžičkovi. Také děkujeme vedení školy i pedagogickému sboru, Domu dětí a mládeže a Mikulovské rozvojové za poskytnutí potřebné aparatury. Neméně velký dík patří všem učinkujícím a posluchačům této jedinečné akce. Už teď se však těšíme na další ročník, na Gymplfest 2016!

Tomáš Foltán