Škola v přírodě s angličtinou

Také letos v červnu postupně vyjeli školáci 1. stupně obou budov Základní školy Mikulov Valtická 3 do školy v přírodě do Meziříčka a do Křižanova.

Cestou do školy v přírodě navštívila budova Pavlovská vědecký zábavní park VIDA v Brně plné zajímavých exponátů ze čtyř tematických celků PLANETA, CIVILIZACE, ČLOVĚK a MIKROSVĚT, které si mohly děti osahat a vyzkoušet. V divadle vědy měly možnost vidět řadu zábavných pokusů. Budova Valtická navštívila ZOO Jihlava, kde děti získaly další informace o životě zvířat žijících na různých kontinentech naší planety.

Na škole v přírodě se prostřednictvím různých her, společných aktivit, skupinových prací a soutěží učily třídit odpad a šetřit tak naše životní prostředí, rozpoznávat různá nebezpečí a správně se chovat v přírodě. Na vycházkách a při plnění rozličných úkolů využily vědomosti o lese, rostlinách, hmyzu a první pomoci.

V rámci projektu Posilování jazykových znalostí a praktických dovedností financovaného z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, registrační číslo CZ.1.07/1.1.02/03.0104 si procvičily své znalosti z anglického jazyka. Vyučující anglického jazyka a environmentální výchovy velmi pečlivě připravily řadu materiálů a konkrétních činností pro jednotlivé třídy i pro všechny děti společně.

Hana Míčková

skola v prirode