Představujeme zastupitele města KSČM

Pokračujeme v seriálu Představujeme zastupitele města Mikulova. Tentokrát jsme oslovili zástupce KSČM. A jelikož tento zastupitelský klub je nejsilnější v počtu pěti mandátů, tak přednost dostávají ženy a v koncem srpna se představí trojice mužů.

Jaké jsou vaše zájmy a koníčky?

Jaká témata ve vašem volebním programu jsou vám nejbližší a na co konkrétně se chcete jako zastupitelka nadcházející čtyři roky zaměřit?

V jakých komisích, výborech města pracujete?

Jste v zastupitelstvu úplný nováček, bylo to pro vás překvapení, když jste ve volbách dostala od voličů důvěru? Co vás na práci zastupitele těší a naopak co vás nemile překvapuje?

Květoslava Budínová (60 let)

 

budinova kscm

1. „Cestování, pěší turistika, fotografování, četba a samozřejmě vnoučata."

2.+3. „Byla jsem zvolena do kontrolního výboru zastupitelstva, takže se samozřejmě budu snažit zde realizovat a využívat své dlouholeté profese právníka. Jinak se chci zaměřit na podporu seniorů, mezi nimiž se často pohybuji a konzultuji jejich potřeby či připomínky. Mrzí mě, že se nám nepodařilo zachovat slevu pro seniory za komunální odpad. Blízká je mi také oblast rodin s dětmi, takže určitě podpořím každou dobrou myšlenku."

4. „Kandidovala jsem poprvé, a to protože jsem o to byla požádána. Získaný počet hlasů od voličů beru jako závazek, určitě mě jejich důvěra potěšila. Přeji našemu městu, aby v zastupitelstvu nikdo nebojoval proti nikomu. Je potřeba vést konstruktivní diskuze. Přála bych si proto, abychom místo toho, jak něco nejde, hledali cesty k naplnění potřeb občanů. To mě bude určitě na práci zastupitele těšit, i když ne vždy to bude jednoduché. Sama nabízím důslednost a průhlednou komunikaci.

Mikulov je krásné město se spoustou šikovných lidí. A tak musíme svou činností zastupitelů jeho rozvoj maximálně podporovat."

Janka Šišuláková (52 let)

 

Šišuláková

1. „Rodina, vnoučata, zahrádka, bowling."

2. „Vzhledem k mému povolání bych se chtěla zaměřit na podporu seniorů aktivně a důstojně dožít zasloužený odpočinek a podporu rodin s dětmi."

3. „Nejsem v žádné komisi, můj zájem byl o práci v sociální a bytové komisi, ale při hlášení se předsedovi mně bylo sděleno, že za naši stranu tam již zastoupení má a tudíž pro mě místo není."

4. „Jsem ráda, že mám možnost podílet se na zkvalitnění a zlepšení života občanů našeho města. Naopak jsem nemile překvapena arogantním jednáním některých zastupitelů a někdy nepravdivými odpověďmi na dotazy."

js