Pálavské vinobraní UPOZORNĚNÍ PRO OBČANY MIKULOVA

Organizace vinobraní s sebou přinese určitá dopravní omezení, která se částečně dotknou rovněž obyvatel Mikulova a jejich hostů. Po dobu konání Pálavského vinobraní ve dnech 11. až 13. září 2015 bude střed města a okolní ulice u amfiteátru zcela uzavřeny.

Týden před konáním vinobraní budou po městě rozmístěny dopravní značky se zákazem stání, které mají včas informovat o tom, kde a kdy tyto zákazy budou platit.

ZÁKAZ PARKOVÁNÍ:

· Od čtvrtka 10. 9. od 7 hodin do neděle 13. 9. do 20 hodin je zákaz parkování v prostoru před Dietrichsteinskou hrobkou, v ul. Kapucínské, dále na Náměstí, Kostelním náměstí, při vjezdu do zámku, na parkovišti u bývalé České spořitelny a na ul. Svobody.

UZAVÍRKY, OMEZENÍ DOPRAVY:

· Od čtvrtka 10. 9. od 7 hodin do neděle 13. 9. do 20 hodin bude zcela uzavřen střed města – ul. Vrchlického ● Kapucínská ● Náměstí ● Kostelní náměstí.

V uzavřeném středu města je zákaz stání a parkování.

· Další části města přitom budou uzavřeny od pátku 11. 9. od 8 hodin do neděle 13. 9. 20 hodin. Omezení se bude týkat ulic – Vinohrady ● Lidická ● Na Jámě ● Střelnická ● Kozí hrádek ● Česká. Částečně pak budou uzavřeny ulice Pavlovská (od křižovatky se Školní po Náměstí), ulice Svobody (od Náměstí po zastávku MHD), Brněnská (od Náměstí po křižovatku Na Jámě), Alfonse Muchy (od Náměstí po křižovatku Vídeňská).

· Od středy 9. 9. od 19 hodin bude uzavřen celý areál amfiteátru na ul. Vinohrady.

· Další dočasné změny ve stávající dopravě se budou týkat také ulice Na Jámě, která bude jednosměrná od křižovatky Na Jámě a Střelnická až po ulici Brněnská, a to ve směru k Náměstí.

· Dočasný zákaz vjezdu bude platit pro všechna vozidla vyjma tamních obyvatel a automobilů se speciálním volným vjezdem.

CENTRÁLNÍ PARKOVIŠTĚ:

Nově vzniknou čtyři centrální parkoviště, která budou propojena kyvadlovou dopravou s deseti zastávkami.

P1 – casino Admiral – ul. 28.října
P2 – hotel Maroli – ul. K Vápence
P3 – ul. Brněnská
P4 – ul. Gagarinova

KYVADLOVÁ DOPRAVA:
Po celou dobu vinobraní bude ve městě fungovat kyvadlová autobusová doprava. Kromě návštěvníků vinobraní ji můžete využívat bezplatně i Vy.

Vozidla, jejichž řidiči nebudou respektovat omezení a přes striktní zákaz stání je na dané místo odstaví, budou odtažena!

Další informace naleznete na www.palavske-vinobrani.cz nebo své dotazy směřujte na tel. čísle 519 324 922 (kancelář Mikulovské rozvojové s. r. o.) v pracovní dny mezi 9. a 15. hodinou.

Obyvatelé a podnikatelé z uzavřených zón budou obesláni dopisem s podrobnějšími informacemi k dopravnímu omezení.

Věříme, že pochopíte výjimečnou situaci v době konání Pálavského vinobraní a budete nám nápomocni svou vstřícností a disciplinovaností.

Předem děkujeme.

Rostislav Koštial, starosta města Mikulova

03

Â