Klub seniorů informuje

V měsíci červenci se naši členové scházeli každé úterý odpoledne u paní Jarmily Spilkové na ulici Koněvova 10, kde opékali špekáčky, také si zazpívali, ale především besedovali. I když tento měsíc byly teploty mimořádně vysoké, sešli jsme se celkem čtyřikrát, a to v celkovém počtu 61 členů. Bylo to příjemné setkávání v hezkém prostředí plném zeleně. Na každé další setkání se všichni vždy moc těšili. Vedení Klubu seniorů ještě jedenkrát děkuje paní Jarmile Spilkové za ochotu a obětavost a také paní Štěpánce Moravcové, Marii Dufkové, Ludmile Šiprové a celé řadě dalších za péči o naše seniory, přípravu a opékání špekáčků, vaření kafíčka a podobně.

3. srpna konečně nastal den D, kdy se starosta města pan Rostislav Koštial, místostarostka paní Marie Leskovjanová, vedoucí Centra pro volný čas paní Magdalena Krčmová, členové zastupitelstva a další pozvaní hosté sešli ke slavnostnímu znovuotevření Centra pro volný čas na Vrchlického ulici. Je zapotřebí dodat, že celý areál je skutečně krásně opraven a na to byly vynaloženy nemalé finanční prostředky. Bylo to milé a přátelské setkání spojené s prohlídkou celého areálu a chutným občerstvením. Členové Klubu seniorů v našem městě MěÚ za vše děkují.

A hned dne 4. srpna jsme se sešli v centru k opékání v počtu jednadvaceti členů. Všichni se moc těšili a také byli oprávněně zvědaví, jak to v nově opraveném areálu vypadá. Zklamáni rozhodně nebyli. Další společnou akci 11. srpna jsme museli odvolat pro přímo tropické teploty ohrožující zdraví spoluobčanů, zvláště seniorů. Věříme, že vedra pominou a poslední dvě opékací akce v měsíci srpnu se uskuteční dle plánu. Někteří naši členové se ve zdraví vrátili z letních táborů pro seniory, také od rodin a jiných letních aktivit. Těšíme se, že se dne 16. září opět všichni setkáme na naší společné akci v centru.

Akce v měsíci září:

2. 9. Plavání – Aqualand Moravia Pasohlávky – odjezd v 9.30 z již známých stanovišť (Pavlovská, bývalé stavebniny Burcin a Brněnská). Kdo se dosud nepřihlásil, může tak učinit na telefonním čísle 723 715 533.

16. 9. Vinobraní (klubové) od 14 hodin v CVČ. Kulturní program připraví členové pěveckého sboru a hrát bude Rytmik z Dolních Kounic.

23. nebo 24. 9. Družební setkání Zlín–Mikulov ve 14 hodin v CVČ. Zlínskými seniory nebylo zatím stanoveno přesné datum. Podrobné informace k tomuto setkání se dozvíte v příštím vydání Zpravodaje.

30. 9. Svátek seniorů ve 14 hodin v CVČ. Kulturní program a hudba.

Na všechny tyto akce Vás srdečně zveme. Přijďte, nezůstávejte sami doma. Vždyť víte, že pobyt mezi přáteli je lékem na všechny neduhy a stárnutí!

Libuše Danielová