MIKULOVŠTÍ FOTBALISTÉ ZRALÉHO VĚKU JELI REPREZENTOVAT DO ITÁLIE

Hráči Mikulova nad 40 let se zúčastnili dvou turnajů v italské Agropoli. S ohledem na to, že žáci Mikulova přivezli letos v březnu vítězství z mezinárodního turnaje v Agropoli, nechtěli se starší páni také nechat zahanbit. Mikulovští začali velmi dobře, když v prvním zápase porazili Belino 2:0. Poté následoval těžký soupeř, a to domácí Agropoli, které hráči zdolali 3:1. V dalším utkání jsme narazili na Botti tým, který Pálava musela porazit, aby skončila na prvním místě tohoto turnaje, a to se také povedlo vítězstvím 1:0.

Následoval jeden den volna a začal druhý turnaj. V dalším turnaji jsme hned v prvním zápase narazili na tým Sapri, který se skládal z hráčů druhé a třetí italské ligy, což šlo také vidět na hře i pohybu. Pálava v tomto utkání dokázala, že jsou tým. Během patnácti minut prohrávala 0:2, ale soudržnost a touha po vítězství je hnala k vyrovnání, což se také stalo a nakonec dostali bonus za trpělivost, když dvě minuty před koncem proměnili zaslouženou penaltu a zvítězili 3:2. Poté následovalo utkání s Římem. Tento zápas Mikulov odehrál v tréninkovém tempu, zvítězil 7:0. V posledním utkání se rozhodovalo o první místo, kde Pálava narazila na dosud neporažené Casino. Za tento tým nastoupil i hráč z první italské ligy, který hrál za Sienu. Tento zápas byl ozdobou turnaje a šlo vidět, že se potkali dva vyrovnané týmy. V zápase se jezdilo nahoru a dolů, nikdo nechtěl udělat chybu. Nakonec při jedné z mnoha střel jejich nejlepšího hráče Mikulov inkasoval a poločas prohrával 1:0. V druhé půli Pálava zvýšila obrátky a přitlačila soupeře na svou polovinu, avšak nemohla vstřelit gól. Nakonec se v samotném závěru českou chytrostí podařilo vstřelit vytouženou a zaslouženou vyrovnávací branku na 1:1, což znamenalo další prvenství turnaje.

Mikulov jako jediný tým odehrál šest zápasů během sedmi dní, což v takovém horku a věku je obdivuhodné. Pálava vyhrála nejen ve dvou turnajích, ale i v hledišti, protože měla obrovskou podporu svých fanoušků, kteří se skládali z manželek, přítelkyň a mikulovských příznivců. Tito fanoušci suverénně vyhráli v hledišti a byli dvanáctým hráčem našeho týmu.

Poděkování patří lidem, bez kterých by se Pálava nemohla zúčastnit tohoto turnaje: všem sponzorům, řidičům autobusu Jožkovi a Ondrovi a organizátorům celého zájezdu – p. Zámečníkovi M., Růžičkovi R.

Mikulov reprezentovali: kustodi týmu – Škuta P., Růžička R. ml. hráči – Schnelly , Beránek, Šťastný, Rybár, Křivánek, Vojáček, Kantor, Poredský, Misař, Růžička st., Zámečník, Špiřík, Křapa, Kubánek.

Rostislav Růžička

Logo FC Pálava Mikulov