Klavírní kurzy Mikulov 2015

V týdnu od 14. do 21. srpna byla Základní umělecká škola Mikulov již po šestnácté hostitelem Klavírních kurzů s tradičním podtitulem „Audaces fortuna iuvat" (odvážným štěstí přeje), na kterých se organizačně spolupracuje s občanským sdružením Klavírní kurzy Mikulov.

Mikulovská veřejnost měla možnost navštívit několik koncertů v prostorách zámeckého sálu, např. klavírní recitál jednoho z předních českých pianistů Karla Košárka či nezapomenutelný večer jazzové improvizace v podání Tomáše Kača, studenta na prestižní americké univerzitě Berklee College of Music v Bostonu.

Přes 140 účastníků kurzů využilo doslova každou minutu organizátory předem naplánovaného programu. Malebný Mikulov k tomu dodával věčnou inspiraci, pro kterou se řada účastníků rok co rok vrací.

Poděkování organizátorů i všech zúčastněných patří především městu Mikulov za poskytnutí podpory, bez níž by nebylo možné kurzy uskutečnit. Dalšími nepostradatelnými institucemi jsou Regionální muzeum Mikulov, Filharmonie Brno, Jihomoravský kraj a řada dalších obětavých jednotlivců.

Za organizaci i účastníky děkuje Monika Czajkowská

DSC 0093