Soutěže starších a mladších žáků tenisu v Mikulově

Také v soutěžním roce 2015 hráli některé z dětí v našem Tenisovém oddíle Mikulov soutěžní zápasy družstev. Máme družstvo starších i mladších žáků. V každém soutěžním kole hrají vždy čtyři chlapci a dvě děvčata. Každý z nich odehraje v jednom soutěžním kole jednu dvouhru a jednu čtyřhru. Celkem tak družstvo v soutěžním dni odehraje devět zápasů. Lichý počet zápasů tak nakonec vždy určí vítěze. Letos měla obě naše družstva v tabulce dalších šest týmů, převážně z Brna. Chtěl bych pochválit všechny, kteří mají odvahu soutěžit. Zdá se, že to v dnešní době není úplně samozřejmé. Někteří možná mají obavu prohrát, ale soutěže jsou nejlepší variantou, jak zlepšovat svůj tenisový um. Za oddíl mohu směle napsat, že je naším přáním, aby v Mikulově vyrůstali šikovní tenisti, kteří budou zatápět i silným celkům.

Mladší žáci skončili ve své tabulce na třetím místě, což je opticky moc hezké. Škoda, ale občas naši soupeři zřejmě ze strachu ani nepřijeli, což nás velmi mrzí. Výsledky lze najít na webu českého tenisového svazu. Přímý odkaz je zde – http://cztenis.cz/mladsi-zactvo/druzstva/sezona/2015/soutez/4609.

Starší žáci byli trošičku méně úspěšní, ale i tak je fajn, že poslední neskončili. Odkaz na jejich výsledky také uvádím – http://cztenis.cz/starsi-zactvo/druzstva/sezona/2015/soutez/4597.

Za Tenisový oddíl Mikulov Kamil Čížek

teniste