Červenec a srpen v G-centru

Letní měsíce jsou u nás „okurkovou" sezónou, tedy obdobím, kdy zaměstnanci čerpají dovolenou a nabírají síly k další náročné práci. Letošní léto bylo „horké" až moc, a tak jsme byli nuceni více pobývat na pokojích, i když i ty nebyly zrovna ideálním místem k ochlazení. Venku jsme trávili čas po ránu, než se sluníčko pořádně rozsvítilo a svými paprsky pálilo a pálilo. I přesto jsme si užili nejen všední dny, ale také několik společných akcí.

Ve dnech 3. 7. a 27. 8. proběhly tradiční společné oslavy narozenin uživatelek domova pro seniory: v červenci paní Heleny K. a v srpnu paní Dragicy P., která oslavila krásné životní jubileum. Oslavenkyně ve spolupráci s personálem organizace zabezpečily občerstvení, kávu a víno. Oběma jsme popřáli hlavně zdraví, spokojenost a poděkovali za pohoštění!

Dne 2. července proběhlo pravidelné setkání seniorů s vedením organizace. Byl zhodnocen uplynulý čtvrtrok a řekli jsme si, co nás čeká v prázdninových měsících a zkraje podzimu. Senioři měli možnost a využili tohoto setkání k dotazům a připomínkám k životu v domově.

Dne 19. srpna nás v domově navštívila „psí smečka", tedy psi, kteří jsou vycvičení na canisterapii. Dobrou náladu u nás máme, ale tito roztomilý pejsci nám jí ještě přidali. Předvedli své umění v jídelně pro všechny přítomné a také individuálně navštívili naše uživatele na pokojích. Předvedené dovednosti se nám líbili a děkujeme za ukázku!

Ve středu 26. srpna jsme si užili společné grilování na zahradě. Počasí nám letos přálo, a tak připravené posezení bylo zaplněno do posledního místa. Připravená uzenina s přílohou a čerstvým chlebem chutnala, k tomu se podávalo nealkoholické pivo a víno. K dobré náladě zahrála a zazpívala naše pracovnice Šárka se svými dcerami. Akce se nám vydařila a máme na co pěkného vzpomínat.

Poděkování za každodenní práci a péči o naše uživatele patří celému týmu pracovníků organizace. I při tropických dnech, kterých bylo letošní léto hodně, poskytovali v pobytových službách i v terénu sociální služby pro seniory s nasazením a patřičnou kvalitou!

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

Návštěva probošta

Canistera.jpg

Grilo

Oslava