Připravované investiční akce

Město Mikulov se účastní výběrového řízení na dotaci na sběrná místa. Podle sdělení místostarostky Marie Leskovjanové by jich mělo vzniknout od sídliště až po ulice Dukelská a Žižkova třicet šest. Pokud město dotaci ve výši 5,5 milionu korun získá, tzv. sběrná hnízda se budou realizovat na jaře příštího roku. Každé sběrné místo by pak mělo svého správce, kterého si zvolí přímo občané.

Město Mikulov se zapojilo do projektu mobility, zpřístupnění chodníků vozíčkářům. Projekt je s výhledem na tři roky. V první etapě by se měla řešit ulice 22. dubna, poté ulice Gagarinova a Dukelská.

Pokračují práce týkající se ošetření zeleně a po náročném létě bude provedena pasportizace zeleně, případně výměna uhynulých stromů.

„Usilujeme s Ředitelstvím silnic a dálnic o opravu osvětlení mezi kruhovými křižovatkami," řekl starosta města Rostislav Koštial.

Kruhový objezd na ulici Pavlovská je také stále ve hře. Starosta města jednal s hejtmanem Jihomoravského kraje o možném spolupodílnictví kraje na této investici.

Řešit by se mělo i zpevnění svahu na ulici 22. dubna směrem na ulici Nová. Na tuto revitalizaci bude město také žádat o dotaci. „Po letošní zimě se ukázalo, že to je místo častých srážek se sesuvem půdy a jelikož zde jsou garáže, je potřeba celou plochu zpevnit," řekla místostarosta města.

Na ulici Venušina 31 má město ve svém vlastnictví dům, který je nyní v nevyhovujícím stavu. V plánu je přebudovat ho na devět malorozměrových bytů pro seniory, kteří hledají malé bydlení. I na tuto investice je možné získat až 85% dotaci.

Připraven je i projekt na vjezdový ostrůvek pro snížení rychlosti na ulici Bezručova při vjezdu do Mikulova od Milovic. Dotační titul by měl být vypsán na začátku příštího roku.

js

DSCN9688