Turnaj čtyř zemí a pohár starosty po roce opět v Mikulově

V sobotu 26. října se na hřišti FC Pálava Mikulov uskutečnil fotbalový Turnaj čtyř zemí v kategorii mladšího dorostu.

Tohoto turnaje se zúčastnila družstva 15 a 16letých hráčů z těchto klubů Sp Vgg 07 Hochheim ze SRN, Slavoj Moravský Svatý Ján ze Slovenska, FC Pálava Mikulov a vzhledem k neúčasti týmu z Rakouska bylo jako náhradník povoláno divizní mužstvo Vrchoviny Nové Město na Moravě.

V prvních utkáních o postup do finále se střetla mužstva Slavoje Moravský Svatý Ján a Pálavy Mikulov. Tento zápas skončil vítězstvím domácí Pálavy 7:3. Ve druhém utkání zvítězila Vrchovina Nové Město na Moravě nad Sp Vgg 07 Hochheim 11:1.

O 3. a 4. místo tak proti sobě hrála mužstva Hochheimu a Svatého Jána. Tento zápas pro sebe vítězstvím 4:1 získal Moravský Svatý Ján a obsadil třetí místo.

Ve finále proti sobě nastoupila domácí Pálava a Vrchovina. V tomto vyrovnaném utkání nakonec díky proměněným šancím zvítězil divizní celek z Nového Města na Moravě 4:2.

Pořadí Turnaje čtyř zemí: 1. Vrchovina Nové Město na Moravě, 2. FC Pálava Mikulov, 3. Slavoj Moravský Svatý Ján, 4. Sp Vgg 07 Hochheim.

V neděli se mladší dorostenci FC Pálava Mikulov zúčastnili ještě utkání o putovní pohár starosty města Mikulova s celkem z družebního Hochheimu. V tomto utkání hraném na dvakrát 30 minut byli šťastnější naši reprezentanti. Pálava zvítězila 3:1 a putovní pohár starosty našeho města zůstal po roce opět doma v Mikulově.

Děkujeme všem pořadatelům, kteří se podíleli na organizaci turnaje. Dále také městu Mikulov za podporu, ZŠ Hraničářů za ubytování týmů, společnostem V+V catering a Catering Urbánek za občerstvení a Bowling Bar Mikulov za propůjčení bowlingových drah.

Jan Malík