Třeboňsko a jeho gastronomické speciality se představí na Pálavském vinobraní
Pro návštěvníky letošního ročníku Pálavského vinobraní, které se koná od 10. do 12. 9., je připravena zajímavá prezentace třeboňského regionu, který se řadí mezi význačné turistické destinace a nabízí mimo jiné i mnoho výletních cílů a regionálních gastronomických specialit.
Prezentační stan bude umístěn v Kapucínské ulici, kde letos poprvé vyroste vinařsko-gastronomická ulička. Od pátku až do neděle zde bude připravena speciální nabídka sladkovodních ryb, která bude obsahovat nejen tradičního kapra, ale také další druhy ryb, například candáta, sumce, lína či okouna, a to v nepřeberných kulinářských variacích. Ryby se budou připravovat přímo před zraky zájemců, v nabídce nebudou chybět ani ryby uzené.
Na sobotní den je připravena nevšední gastronomická show pod vedením kuchaře – specialisty na ryby – pana Štěpničky, který bude v podobě praktických ukázek demonstrovat zpracování a samotnou úpravu různých druhů ryb. Návštěvníci jistě ocení, že celý průběh bude prostřednictvím kamery přenášen na prezentační plátno, takže na své si přijde opravdu každý. O příjemnou atmosféru a nevšední kulturní zážitek se postará známá jihočeská dudácká kapela Dudlajda.
Celá tato akce s oficiálním názvem Den spolupráce Třeboňsko – Mikulovsko spadá pod vzdělávací projekt „Mikulovsko a Třeboňsko společně pro zvýšení kvality služeb v cestovním ruchu“. Projekt společně připravily MAS Mikulovsko a MAS Třeboňsko a je financován Evropským zemědělským fondem pro rozvoj venkova. Další informace k projektu najdete na webových stránkách www.masmikulovsko.cz, pod záložkou Projekty spolupráce.
Marcela Effenbergerová, manažerka projektu
Ing. Michal Solařík, ředitel MAS Mikulovsko