Listopad v G-centru

Dne 16. listopadu proběhla oslava narozenin uživatele domova pro seniory, pana Ing. Jana S. Pan Jan ve spolupráci s rodinou připravil velkou oslavu a pozval ostatní uživatele ke společnému posezení. Podávalo se velmi chutné občerstvení, víno a také domácí slivovička. Gratulantů bylo mnoho a všichni jsme popřáli zdraví a spokojenost. Děkujeme za pohoštění!

Dne 18. listopadu jsme popřáli k významnému životnímu jubileu paní Iloně V.Jubilantka je i ve svém věku velice vitální, pravidelně se účastní společných aktivit a oblíbila si pletení výrobků z papíru. Oslavenkyni jsme popřáli hodně zdraví a elánu do dalších let!

Ve středu 11. listopadu se u nás dobře hodovalo. Z tradice příjezdu Martina na bílém koni nebylo letos nic, ale vydařilo se nám svatomartinské menu a ochutnávka stejnojmenné edice vína. Před polednem jsme se všichni sešli v jídelně domova, krátkým proslovem ředitele jsme si připomněli dávnou minulost této tradice. Poté jsme ochutnali z několika lahví svatomartinského vína, které nám darovala společnost Réva Rakvice. Přiťukli jsme si nejen na tento slavnostní den. Bylo servírováno tradiční menu: martinská husa, červené zelí a knedlík. Za přípravu této pochoutky děkujeme dodavateli stravy hotelu Maroli Mikulov.

S ohledem na blížící se vánoční čas jsme se průběžně věnovali přípravě a výrobě dekorací, ozdob a přáníček. Začali jsme také péct vlastní vánoční cukroví.

Při individuální práci s našimi uživateli využíváme konceptu bazální stimulace, který podporuje vnímání, komunikaci a pohybové schopnosti uživatelů, kteří jsou trvale upoutaní na lůžko.

Pravidelně nám asistují při odborné praxi žáci mikulovského učiliště, čímž se zdokonalují ve své odbornosti, ale také nám značně vypomáhají.

Více z našeho života se dozvíte na webových stránkách: www.gcentrummikulov.cz, část: Aktuality z našeho života.

Pavel Rous

g centrum0

 

sv

 

Oslava životního jubilea