Mikulov gourmet festival
Nevšední gastronomický zážitek přinese 2. ročník Gourmet festivalu, který proběhne v Mikulově od 3. do 5. června. Po tři dny budou vybraní mistři kuchaři, členové národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů, ve čtyřech pověstných zařízeních s vyhlášenou kuchyní – hotel Marcinčák, MBZ M, hotel Eliška, Zámecká restaurace – připravovat moravské pokrmy v moderním stylu v kombinaci s tradičními moravskými odrůdami vín. „Všichni kuchaři vaří z klasických surovin, které jsou běžně k dostání u místních prodejců a dodavatelů. Všechna jídla chutnají výtečně. Dostatečným dokladem budiž to, že mě ohromil i pohořelický kapr na černo. Přestože se kapr na mém jídelníčku příliš často neobjevuje,“ usmívá se hlavní organizátor akce Petr Marcinčák. Více o celém festivalu, mistrech kuchařích i o tom, jak si nenechat tento jedineční zážitek ujít a objednat se, najdete na www.mikulovgourmetfestival.cz.
jich